jurnaldefrumusete.ro

 Vrei să te anunț când public noutăți?  Lasă-mi te rog email-ul tău. Mulțumesc. 

Caută în site

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Articole despre frumusete si stil de viata

NU E INVENTIE!

1 1 1 1 1
NU E INVENTIE! - 5.0 out of 5 based on 1 vote

ralucaCe ar fi daca ar exista un dispozitiv care sa poata determina existenta cancerului in corpul uman la nivel molecular, direct din sange, oferind rezultatul in maxim 6 minute? Suna SF, idealist?

Ei bine, pentru Raluca-Ioana van Staden nu a sunat deloc asa, din moment ce si-a propus sa-l inventeze.

Si a reusit, fiind premiata cu Trofeul de Aur al organizatiei Mondiale pentru Propietate Intelectuala pentru cea mai buna femeie inventator, in cadrul Salonului International de Inventii de la Geneva.

Cand am citit despre asta marturisesc ca am simtit mandrie pentru ca o femeie si mai ales o romanca a reusit o asemenea performanta, lucru care mi se intampla tot mai rar cand vine vorba despre orice are legatura cu Romania. Trist dar adevarat.

Satula de stirile obositoare si sufocante din circul politic sau monden, am primit cu interes si entuziasm astfel de noutati si m-am intrebat oare de ce oamenii care reprezinta in acest mod tara noastra la nivel mondial nu se bucura de mai multa atentie din partea celor care ar trebui sa promoveze valorile (cat le mai avem): autoritati, societatea civila, mass-media.

sec1Iata ca totusi exista si exceptii. Speranta vine tot din mediul privat. O companie care datoreaza de peste 100 de ani succesul sau inovatiei si dorintei oamenilor de a depasi limitele promoveaza si premiaza inventica romaneasca. Este vorba despre compania 3M.

Proiectul desfasurat este complex, poarta numele "Premiaza inovatia" si incepe prin cateva evenimente locale desfasurate in 5 universitati prestigioase, alese pentru istoria si traditia lor in cercetare:

- 22 mai - Cluj - Universitatea tehnica - Facultatea de constructii;

- 23 mai - Iasi - Universitatea tehnica Gheorghe Asachi - Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului;

- 12 octombrie - Timisoara - Universitatea de Medicina si Farmacie "Victor Babes" - Facultatea de Medicina Dentara;

- 16 octombrie - Brasov - Universitatea Transilvania;

- 21-25 octombrie - Bucuresti - Universitatea Politehnica;

Salon inventiiIn cadrul acestor evenimente, compania 3M isi propune sa catalizeze participarea si dialogul intre inventatori, studenti, curiosi, pasionati, mediul academic, odata cu prezentarea sustinuta de amfitrionul campaniei alaturi de un inventator din regiunea respectiva.

Studentii vor putea castiga la un concurs premii constand intr-un iPad si pachete cu produse 3M. De asemenea vor putea purta discutii cu inventatori si vor putea discuta cu HR Managerul 3M pentru eventuale angajari.

Mai multe despre inventii, inventatori si actiunile companiei 3M puteti afla vizitand site-ul www.PremiileInovatiei.ro, comparat cu un "wikipedia" al inventatorilor romani.

Este deosebit de interesant, l-am rasfoit cu mult interes si informatiile prezentate mi s-au parut cu adevarat captivante.

Lucrurile nu se opresc aici. Pe langa promovarea inventatorilor romani premiati international, compania 3M isi doreste si implicarea studentilor si a inventatorilor amatori. Acestia au la dispozitie proiectul www.Inventamatori.ro pe care pot sa-si posteze filmuletul inventiei si sa obtina voturi si popularitate.

In final, campania va culmina cu o Gala a premiilor inovatiei romanesti, la care vor fi premiati cei mai importanti inventatori ai anului in curs, alaturi de un premiu de popularitate, acordat in functie de voturile publicului.