jurnaldefrumusete.ro

 Vrei să te anunț când public noutăți?  Lasă-mi te rog email-ul tău. Mulțumesc. 

Caută în site

                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Articole despre frumusete si stil de viata

DESCOPERA FILOSOFIA ZEN

1 1 1 1 1

ZenZen este o practica spirituala ce s-a dezvoltat initial in China rezultand din intersectarea budismului cu taoismul, apoi a patruns in Japonia, ajung si in Europa la inceputul secolului XX.

In esenta, Zen inseamna meditatie si anihilarea tuturor reperelor de tip dualist: eu-tu, adevarat-fals, interior-exterior, etc.

In perioada Evului Mediu, Zen a devenit religia oficiala a samurailor. Practica presupune cufundarea in meditatie si abandonarea tuturor gandurilor rele, a egoismului, a complicatiilor vietii cotidiene si a  grijilor si stresului. Zen are multe aspecte pozitive si negative, insa a devenit atat de populara datorita sustinerii unei atitudini senine, unui stil de viata relaxant, placut, implinit si linistit.

Practicantul Zen tinde sa ajunga la starea de contiinta pura, sa elimine toate grijile si gandurile interioare, sa ramana impasibil fata de toti stimulii negativi din exterior, ajungand astfel la o perfecta liniste interioara.

Nu numai atitudinea conteaza ci si felul in care alegi culorile si faci amenajarile interioare in spatiul in care traiesti. Obiectele alese influenteaza felul in care te simti zilnic, uneori fara sa-ti dai seama. In nici un caz un decor foarte incarcat nu va emana liniste si pace. zen meditatieDezordinea din jur determina dezordinea constiintei si haosul gandurilor. Este bine ca decorul ales sa fie cat mai simplist si practic, sa se bazeze pe culori naturale si calde, cum ar fi nuantele de bej. Acestea vor fi accentuate ici colo de culori vii: rosu, verde.

Exista anumite elemente care influenteaza pozitiv subconstientul intr-un mode foarte subtil: cateva perne comode supradimensionate, o vaza cu flori, lumanari parfumate, o saltea pe post de tatami, o canapea comoda din material natural pe care te poti relaxa in voie, draperii vaporoase, tot din material natural. Renunta la parfumurile de camera artificiale care iti pot chiar afecta sanatatea pe termen lung. Alege parfumul discret de orhidee sau narcise cumparand flori, aroma naturala a unei tamai arse intr-un recipient special sau o crenguta de brad.

Pentru un decor reusit, poti instala in living sau chiar in dormitor o fantana Zen. Fantanile arteziene creeaza o atmosfera placuta, contribuie la intregirea unui decor original si chiar imbunatatesc sanatatea fizica regland gradul de umiditate al incaperii. La nivel mental, influenteaza pozitiv nevoia de frumos si starea interioara. In arta Feng Shui, fantana reprezinta Apa, unul dintre cele 5 elemente fundamentale din natura, atrage prosperitatea si norocul. In arta Feng Shui apa curgatoare activeaza energiile CHI.

In Romania fantanile de interior au avut mult timp eticheta de obiect inutil si extravagant, desi in alte tari sunt vazute ca obiecte normale de decor. In ultimul timp insa, datorita ofertei din ce in ce mai variate si a caracteristicilor practice ( sunt usor de montat si de intretinut), cererea a crescut foarte mult.

Fantana ConoDaca va intereseaza o fantana de interior Zen, puteti gasi in magazinul online PiatraOnline.ro foarte multe modele autentice si speciale. Se deosebesc de alte fantani prin calitate, materialul folosit pentru realizarea lor fiind piatra naturala, intr-o multitudine de culori. Sunt lucrate in sist provenit din Asia, granit si sticla, oferind o imagine deosebita a imbinarii dintre apa, piatra si lumina. Fiecare fantana este creata integral manual. Iata cateva modele care mi-au placut in mod deosebit:

Fantanile Cono, un model de fantani dintr-o epoca trecuta. Designul atemporal al vaselor ceramice a fost desavarsit acum mii de ani. Fantana GuanDe atunci lutul a fost folosit pentru rezervoarele de apa, vase si alte obiecte ce au legatura cu fascinantul element -apa. Pretul unei astfel de fantani este de 180 lei.

Fantanile Guan, un model Feng Shui, inspirat din principiul conform caruia daca o casa este langa o apa curgatoare, acest lucru aduce prosperitate. Raurile sunt un excelent CHI, aducand energie pozitiva in incapere. Din pacate insa, putine case sau birouri se bucura de acest noroc.yang Fantana Guan are un design inspirat din apa curgatoare. Este facuta din Ardezia- o piatra naturala formata in milioane de ani. Aceasta piatra armonizeaza relatia dintre om si natura, iar fiecare fantana este fabricata manual, fiind unica in felul ei. Pretul este de 449 lei.

Fantanile Yang, ce combina ziua si noaptea intr-un singur element. Roca neagra ce simbolizeaza noaptea este infatisata puternica si magica.

Aplicatia de cupru reprezinta ziua si soarele. Conform invataturilor vechi, aceasta fantana reprezinta aranjamentul perfect. Poate fi cumparata la pretul de 449 lei.

Pentru a vedea si alte modele cel putin la fel de interesante, va recomand sa vizitati site-ul PiatraOnline.ro